Węże gumowe

FOOD

FOOD
FOOD

• przeznaczony do przetaczania produktów spożywczych o zawartości alkoholu (stężenie max 96%) i żywności kwaśnej o pH ≤4,5 wymagających zastosowania gumy pozbawionej zapachu i smaku

• temp. pracy: od -30°C do 70°C, okresowo do 140°C podczas przemywania węża gorącą wodą lub parą wodną

• warstwa wew.: gumowa, EPDM biała, gładka

• wzmocnienie: tekstylne

• warstwa zew.: gumowa, EPDM/SBR, niebieska, czerwona lub biała, z odciskiem tkaniny

     

WYRÓB ZGODNY Z FDA.  RAPORT NR T31720200903SC-01  

 

Średnica wewn.
mm
Grubość ścianki (przybliż.)
mm
Ciśnienie pracy
MPa
Ciśn. rozrywające
MPa
Długość max
m
  
Typ D / Typ SD 
 Typ D/ Typ SD      
 Typ D/ Typ SD  
 Typ D / Typ SD 
8 5,3 / --- 2,5 / --- 7,5 / --- 20 / ---
10 5,3 / --- 2,5 / --- 7,5 / --- 20 / ---
12,5 5,3 / --- 2,5 / --- 7,5 / --- 20 / ---
16 5,3 / --- 2,5 / --- 7,5 / --- 40 / ---
20 5,3 / 6 2 6 40 / 20
25 5,3 / 6 2 6 40 / 20 
31,5 5,5 / 6,5 1,5 4,5 20 / 20
35 5,7 / 6,5 1,2 3,6 20 
38 5,8 / 6,5 1,2 3,6 20 
40 5,8 / 6,5  1,2 3,6 20
45 6 / 6,5 1 3 20
50 6 / 6,5 1 3 20
63 6 / 7,5 0,7 2,1 10
70 6 / 7,5 0,7 2,1 10
75 6 / 7,5 0,7 2,1 10
80 6 / 7,5 0,7 2,1 10
90 6 / 7,5 0,5 1,5  10
100 6 / 7,5  0,5 1,5  10
110 6 / 7,5  0,5  1,5  10
125 7 / 8 0,4 1,2  10
150 7 / 9,5 0,3 0,9  10
200 8,5 / 10  0,2 / 0,3 0,6 / 0,9  6
250 8,5 /11  0,2 0,6  10
300 8,5 / 11 0,2 0,6  6

 

WT-17/96

PN-EN ISO 1307

PN-75/C-94250/45

PN-76/C-94250/64

WT-13/95

Do pobrania

logo