Wąż do środków spożywczych

• przeznaczony do przetaczania produktów spożywczych o zawartości alkoholu (stężenie max 96%) i żywności kwaśnej o pH ≤4,5 wymagających zastosowania gumy pozbawionej zapachu i smaku

• temp. pracy: od -30°C do +70°C, okresowo do +140°C podczas przemywania węża gorącą wodą lub parą wodną

• warstwa wew.: gumowa, EPDM biała, gładka

• wzmocnienie: tekstylne

• warstwa zew.: gumowa, EPDM/SBR, niebieska, czerwona lub biała, z odciskiem tkaniny

                                                                    WYRÓB ZGODNY Z FDA    RAPORT NR. T31720200903SC-01  

Średnica wewn.
mm
Grubość ścianki (przybliż.)
mm
Ciśnienie pracy
MPa
Ciśn. rozrywające
MPa
Długość max
m
PN-75/C-94250/45 *WT-17/96
8 5,3 2,5 7,5 20
10 5,3 2,5 7,5 20
12,5 5,3 2,5 7,5 20
16 5,3 2,5 7,5 40
20 5,3 2 6 40
25 5,3 2 6 40
31,5 5,5 1,5 4,5 40
35,0* 5,7 1,2 3,6 20
38,0* 5,8 1,2 3,6 20
40 5,8 1,2 3,6 20
45,0* 6 1 3 20
50 6 1 3 20
63 6 0,7 2,1 10
75,0* 6 0,7 2,1 10
80 6 0,7 2,1 10
90,0* 6 0,5 1,5 10
100,0* 6 0,5 1,5 10
110,0* 6 0,5 1,5 10
125,0* 7 0,4 1,2 10
150,0* 7 0,3 0,9 10
200,0* 8,5 0,2 0,6 6
250,0* 8,5 0,2 0,6 6
300,0* 8,5 0,2 0,6 6